Боење на коса за 10мин !

10MIN е професионална крем боја за коса со кератин која гарантира перфектни резултати, потполно покривање и сјајна коса за само неколку минути. 10MIN е препорачлива за комплетно покривање на побелена коса и делува 70% побрзо од стандарден третман на косата со боење.

 

Формулата на бојата за коса содржи:

- кератин

- боја со полимери која брзо продира во влакното

- ниско ниво на амонијак

 

Бојата е дерматолошки тестирана на Универзитетот во Падуа Италија.

 

Идеална е за:

- оние кои сакаат еднаква боја со секое боење на коса за побрзо време од традиционалните фарби

- покривање на бели влакна и израстоци од коренот

- оние кои се склони кон чешање и слични иритации на главата од традиционалните фарби

- оние кои имаат помалку време за боење на коса а сакаат беспрекорен квалитет

- одличен за салони каде може да ја зголеми продуктивноста за ваква услуга на клиенти

 

Напомена од производителот е да се избегнува боење на претходно веќе боена коса која е порасната на коренот повеќе од 2,5см. Во тој случај се менува и бојата кон врвовите и квалитетот на косата и се препорачува совет со професионален фризер за понатамошно третирање на косата.

Назад